Primljen k znanju izvještaj o radu SIPE

Srna
Primljen k znanju izvještaj o radu SIPE

Sarajevo - Nezavisni odbor parlamenta BiH primio je juče k znanju izvještaj o radu Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ za 2017. godinu i Program rada ove službe za tekuću godinu.

“Primanjem k znanju izvještaja o radu Sipe jasno govori u kom pracu se odredio Nezavisni odbor. Jasno je da smo time pozitivnim i uspješnim ocijenili rad Sipe u prošloj godini”, rekao je Srni zamjenik predsjedavajuće Nezavisnog odbora Enes Obralija.


Tokom sjednice, članove Nezavisnog odbora je o trenutnim aktivnostima i ključnim problemima sa kojima se Sipa susreće u svom radu upoznao direktor ove policijske agencije Perica Stanić.

Nezavisni odbor primio je k znanju dopis Ministarstva bezbjednosti BiH, koji se, prema Obralijinim riječima, odnosio na zahtjev za izuzeće određenih dokumenata.

“Donijeli smo zaključak u vezi s tim dopisom da se jednom od imenovanih zamjenika rukovodilaca policijskih tijela dozvoli izuzimanje dokumentacije na revers”, pojasnio je Obralija.

On je napomenuo da se shodno zaključku omogućava izdavanje domumentacije na revers u trajanju do tri dana, nakon kojih mora biti vraćena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana