Prijetnja i loš imidž u bradi

G. M.
Prijetnja i loš imidž u bradi

Sarajevo - Odluka Ustavnog suda BiH da službenici Granične policije BiH mogu dolaziti na posao sa bradom pokazuje da BiH nije u stanju da se ozbiljno uhvati u koštac sa vehabijskim pokretom, izjavila je Dušanka Majkić, koja je donedavno bila član Zajedničke komisije Parlamenta BiH za odbranu i bezbjednost.

Ona kaže da je ovo još jedna prijetnja na koju BiH nije odgovorila i da će se tek vidjeti šta će biti na granici.

- Osim bezbjednosnog aspekta, ovo predstavlja i neodgovornost prema onima koji dolaze u BiH. Šta će oni da pomisle o BiH kada vide takve policijske službenike na granici - kaže Majkićeva.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da će ovo pitanje biti regulisano i da će dozvoljena dužina brade biti jedan centimetar.

Ustavni sud BiH proglasio je neustavnom odredbu pravilnika o nošenju uniforme u Graničnoj policiji kojim je predviđeno da policijskim službenicima kada su u uniformi brada mora biti obrijana. Sudije Ustavnog suda su obrazložile da je na taj način graničarima prekršeno pravo na privatni život i na slobodu vjere. Pravilnik je donesen nakon što je prethodnih godina evidentiran talas žalbi građana na neuredan izgled službenika, a srpski i hrvatski policajci duže vrijeme upozoravali direktora Granične policije Zorana Galića na službenike koji su pripadnici ili simpatizeri vehabijskog pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana