Predsjednica Srpske donijela pet uredbi sa zakonskom snagom

Srna
Predsjednica Srpske donijela pet uredbi sa zakonskom snagom

BANjALUKA- Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović donijela je, na prijedlog Vlade i nakon pribavljenog mišljenja predsjednika Narodne skupštine Srpske, pet uredbi sa zakonskom snagom, saopšteno je iz Biroa predsjednika za odnose sa javnošću.

Cvijanovićeva je donijela Uredbu sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti izazvane virusom korona.

Donesene su i uredbe sa zakonskom snagom o oslobađanju plaćanja naknada za priređivanje igara na sreću, o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, te o izmjeni i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Cvijanovićeva je donijela i Uredbu sa zakonskom snagom o rokovima i postupanju u upravnim postupcima i drugim postupcima određenim posebnim materijanim propisima za vrijeme vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

Navedene uredbe stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srpske".

Donošenju navedenih uredbi prethodio je sastanak u Palati Republike na kojem su obrazloženje dali predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar finansija Zora Vidović, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić i ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i predsjednik skupštinskog Odbora za ustavna pitanja Nedeljko Čubrilović i predsjednik Zakonodavnog odbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana