Предсједница Српске донијела пет уредби са законском снагом

Срна
Предсједница Српске донијела пет уредби са законском снагом

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић донијела је, на приједлог Владе и након прибављеног мишљења предсједника Народне скупштине Српске, пет уредби са законском снагом, саопштено је из Бироа предсједника за односе са јавношћу.

Цвијановићева је донијела Уредбу са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести изазване вирусом корона.

Донесене су и уредбе са законском снагом о ослобађању плаћања накнада за приређивање игара на срећу, о измјенама и допунама Закона о основном васпитању и образовању, те о измјени и допунама Закона о средњем образовању и васпитању.

Цвијановићева је донијела и Уредбу са законском снагом о роковима и поступању у управним поступцима и другим поступцима одређеним посебним материјаним прописима за вријеме ванредног стања за територију Републике Српске.

Наведене уредбе ступају на снагу наредног дана од дана објављивања у "Службеном гласнику Републике Српске".

Доношењу наведених уредби претходио је састанак у Палати Републике на којем су образложење дали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министар финансија Зора Видовић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар управе и локалне самоуправе Лејла Решић и министар просвјете и културе Наталија Тривић.

Састанку су присуствовали и предсједник Народне скупштине Републике Српске и предсједник скупштинског Одбора за уставна питања Недељко Чубриловић и предсједник Законодавног одбора у Народној скупштини Републике Српске Душица Шолаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана