Policija istražuje slučaj pronevjere na Univerzitetu u Banjaluci

D. M.
Policija istražuje slučaj pronevjere na Univerzitetu u Banjaluci

Banjaluka - Pripadnici Kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske započeli su istražne radnje u vezi sa aferom na banjalučkom Univerzitetu u kojoj se službenica Službe za finansije, računovodstvo i materijalne poslove M. R. sumnjiči da je zloupotrijebila finansijska sredstva Univerziteta u visini od oko 75.000 maraka.

Portparol MUP-a RS Mirna Miljanović potvrdila je za “Glas Srpske” da “policijski službenici UKP MUP-a RS preduzimaju zakonom predviđene mjere i radnje u koordinaciji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka”.

- Uprava kriminalističke policije MUP-a RS 30. septembra zaprimila je prijavu Rektorata Univerziteta u Banjaluci da je jedna osoba zaposlena u toj instituciji izvršila zloupotrebu finansijskih sredstava - rekla je za naš list Miljanovićeva.

Ona je precizirala da Zbog zakona o zaštiti ličnih podataka ne može da otkrije identitet osobe koja se sumnjiči za zloupotrebu finansijskih sredstava.

Portparol Univerziteta u Banjaluci Dario Stanković potvrdio je u petak za naš list da je jedna radnica Rektorata osumnjičena da je zloupotrijebila finansijska sredstva Univerziteta i da je pokrenut postupak u skladu sa odredbama Pravilnika o materijalnoj i disciplinskoj odgovornosti radnika.

- Nakon saslušanja radnika, Univerzitet u Banjaluci će preduzeti sve mjere i pokrenuti postupak za utvrđivanje disciplinske i eventualne krivične odgovornosti, kao i nadoknade materijalne štete - rekao je Stanković.

On nije odgovorio na naša pitanja o identitetu osumnjičene radnice, kao ni o kojem iznosu pronevjerenih sredstava se radi, ali je kategorično negirao da je neko od rukovodstva Univerziteta pokušao da zataška cijeli slučaj, kao što su objavili pojedini mediji. Ipak, simptomatično je da je policija o svemu obaviještena tek nakon što je cijela afera izašla u javnost.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana