Podnesen izvještaj protiv načelnika Kotor Varoša: Sakan osumnjičen da je oštetio

A. S.
Podnesen izvještaj protiv načelnika Kotor Varoša: Sakan osumnjičen da je oštetio

BANjALUKA - Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci podnesen je izvještaj protiv načelnika Kotor Varoši Zdenka Sakana zbog sumnje da je oštetio budžet RS za 185.000 KM.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Banjaluka, uz navođenje inicijala, Sakana sumnjiče da je od 2017. do 2019. godine zloupotrijebio ovlašćenja načelnika opštine, zaključivši ugovore sa društvima ograničene odgovornosti iz Kotor Varoši, na osnovu kojih je omogućio nezakonitu eksploataciju mineralnih resursa, odnosno prirodnih bogatstava. Tako je eksploatisano 23.187 metara kubnih kamenog materijala iz prirodnih pozajmišta.

- Z. S. se sumnjiči da je počinio krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogatstava i dobara od opšteg značaja - naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Sakan je u izjavi za “Glas Srpske” negirao krivicu i rekao da je ovaj izvještaj politički motivisan, s obzirom na to da je on zajednički kandidat PDP-a i SDS-a na predstojećim lokalnim izborima.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova se na ovaj način svrstalo na stranu jedne političke partije, na taj način diskreditujući mene kao kandidata i favorita na predstojećim izborima za načelnika - rekao je Sakan.

On ističe da se lokalna pozajmišta već 40 godina koriste za nasipanje seoskih puteva u slučaju kada dođe do erozije, poplave ili drugog oštećenja.

- Sada je neko za shodno našao da kaže da je Kotor Varoš, nebitno što sam ja načelnik, oštetio budžet RS. S pozajmišta su nasipani putevi u poplavama u maju i sada je navodno Zdenko Sakan oštetio budžet. To je smiješno i u pitanju je čista zloupotreba - istakao je Sakan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana