Поднесен извјештај против начелника Котор Вароша: Сакан осумњичен да је оштетио

А. С.
Поднесен извјештај против начелника Котор Вароша: Сакан осумњичен да је оштетио

БАЊАЛУКА - Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци поднесен је извјештај против начелника Котор Вароши Зденка Сакана због сумње да је оштетио буџет РС за 185.000 КМ.

Како су саопштили из Полицијске управе Бањалука, уз навођење иницијала, Сакана сумњиче да је од 2017. до 2019. године злоупотријебио овлашћења начелника општине, закључивши уговоре са друштвима ограничене одговорности из Котор Вароши, на основу којих је омогућио незакониту експлоатацију минералних ресурса, односно природних богатстава. Тако је експлоатисано 23.187 метара кубних каменог материјала из природних позајмишта.

- З. С. се сумњичи да је починио кривично дјело противзаконито заузимање и експлоатација природних богатстава и добара од општег значаја - навели су из Полицијске управе Бањалука.

Сакан је у изјави за “Глас Српске” негирао кривицу и рекао да је овај извјештај политички мотивисан, с обзиром на то да је он заједнички кандидат ПДП-а и СДС-а на предстојећим локалним изборима.

- Министарство унутрашњих послова се на овај начин сврстало на страну једне политичке партије, на тај начин дискредитујући мене као кандидата и фаворита на предстојећим изборима за начелника - рекао је Сакан.

Он истиче да се локална позајмишта већ 40 година користе за насипање сеоских путева у случају када дође до ерозије, поплаве или другог оштећења.

- Сада је неко за сходно нашао да каже да је Котор Варош, небитно што сам ја начелник, оштетио буџет РС. С позајмишта су насипани путеви у поплавама у мају и сада је наводно Зденко Сакан оштетио буџет. То је смијешно и у питању је чиста злоупотреба - истакао је Сакан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана