Počela hitna sjednica o aktuelnoj političkoj situaciji

Srna
Počela hitna sjednica o aktuelnoj političkoj situaciji

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH U počeo je hitnu sjednicu na kojoj će biti razmatrana aktuelna politička situacija u institucijama BiH, a koja je sazvana na prijedlog Kluba poslanika SNSD-a.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Miroslav Vujičić ranije je izjavio Srni da je Narodna skupština Republike Srpske, između ostalog, donijela zaključke i zadužila poslanike iz Srpske da otvore određene procese kroz parlament, odnosno da pokušaju usvojiti Izborni zakon.

Vujičić je naglasio da parlament treba da donosi zakone, a ne bilo koji pojedinac, i naglasio da će današnja hitna sjednica Predstavničkog doma biti teška i da će se lomiti “politička koplja”.

On je naveo da bi u okviru jedine tačku dnevnog reda - razmatranje aktuelne političke situacije u institucijama BiH – ustavna zakonodavna uloga Parlamentarne skupštine BiH u skladu sa članom Ustava BiH, trebalo da bude raspravljano o zaključcima, među kojima je da se ubrza evropski put BiH, kao i zaključak koji se odnosi na teritorijalnu cjelovitost BiH.

Predlagači današnje tačke dnevnog reda su poslanici Sanja Vulić, Obren Petrović, Ljubica Miljanović, Milorad Kojić, Milan Petković, Miroslav Vujičić i Čedomir Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana