Odlučujući faktor u svim procesima

Vedrana Kulaga
Odlučujući faktor u svim procesima

Banjaluka - SNSD je najveća politička partija u Republici Srpskoj koja je svoju snagu usmjerila na zaštitu i jačanje Republike Srpske te očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma, poručio je juče predsjednik te stranke Milorad Dodik povodom obilježavanja 23 godine od osnivanja partije.

SNSD je, kako je istakao, za više od dvije decenije postojanja, upisao brojne uspjehe koji su ujedno i uspjesi cijelog društva, dodavši da će nastaviti da rade na očuvanju Dejtona i Republike Srpske koja je na prvom mjestu.

- U veoma složenim političkim i društvenim okolnostima 1996. godine odlučeno je da bude formirana Stranka nezavisnih socijaldemokrata koja je poslije prerasla u Savez nezavisnih socijaldemokrata. Sve ove godine su godine našeg uspjeha i rasta - rekao je Dodik i dodao da je SNSD, kada je osnovan, imao 50 članova koliko je bilo potrebno za registraciju, a danas ih broji više od 192.700.

Politika SNSD-a je, kako je podvukao, dodatna stabilizacija Srpske koja im je u epicentru djelovanja.

- Sve što radimo na svim poljima je u funkciji političke snage Srpske - rekao je Dodik.

Dodao je da je stranka branila izvorne dejtonske principe i u vrijeme kada su visoki predstavnici derogirali taj sporazum.

- To je stranka koja je odlučujući faktor u svim procesima u BiH i koja je posvećena stabilizaciji i napretku, a iza nas su vidljivi rezultati na svim poljima i nivoima vlasti. Nastavljamo politiku očuvanja Dejtona - naglasio je Dodik koji je zahvalio svima na razvojdž SNSD-a i dodao da će nastaviti da jačaju stranačku strukturu.

SNSD je, naglasio je njegov lider, pokazao odgovornost, podsjetivši da su posljednji izbori najbolji pokazatelj snage te stranke i povjerenja građana u njihov rad jer su, između ostalog, pobijedili u trci za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH te obezbijedili najviše mjesta u parlamentu Republike Srpske.

- SNSD je potvrdio da je nezaobilazna stranka u Republici Srpskoj i BiH i snosimo odgovornost za stanje u Republici Srpskoj sa našim koalicionim partnerima. Uspjeli smo da formirano dvotrećinsku većinu u parlamentu Srpske što je važna politička poruka u ovom vremenu i prostoru - rekao je Dodik.

Naglasio je da će njihovu podršku imati rješenja koja su u skladu sa onim što piše u Dejtonu i da za njih nije sporna BiH zasnovana na tome.

- Svaku BiH koja je formirana na kršenju izvornog slova Dejtona, sporimo i sporićemo sva rješenja koja nisu u skladu sa tim sporazumom. Evropski put BiH, odnosno Republike Srpske nije sporan, mehanizam koordinacije je jedini okvir za usaglašavanje, ostajemo privrženi vojnoj neutralnosti BiH i Republike Srpske - rekao je Dodik te zaključio da će SNSD nastaviti da pobjeđuje na izborima.

Nova zgrada

SNSD je juče u Banjaluci predstavio novu zgradu gdje će im biti sjedište, a za čiju gradnju je, kako je rečeno, novac izdvajan od članarina.

- Prije 11 godina smo kupili zemljište. Nismo htjeli da uzurpiramo ničiji tuđi prostor iz nekih bivših vremena - rekao je Dodik i dodao da će u toj zgradi biti sale za sastanke i za sjednice stranačkih organa kao i kancelarije stranačkog rukovodstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana