Novaković Bursać: Građani na izborima odlučuju o predstavnicima, a ne neko sa strane

Srna
Novaković Bursać: Građani na izborima odlučuju o predstavnicima, a ne neko sa strane

SARAJEVO - Šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je Srni da u svakoj demokratskoj zemlji građani na izborima odlučuju o tome ko će od političara biti njihov zvanični predstavnik, a ne neko sa strane.

"Insinuiranje da bi budućnost BiH trebalo da se odvija bez predsjednika SNSD-a Milorada Dodika potvrđuje namjere dijela međunarodne zajednice da, uz pomoć određenih istitucija i političkih stranaka, modelira izborni proces i remodelira volju građana, što nas tek može dovesti u ozbiljnu krizu", istakla je Bursaćeva.

Ona je dodala da ton i poruke u stilu namjesnika kojim se javnosti obratio Kristijan Šmit ukazuju na to da je "namjera određenog dijela međunarodne zajednice u BiH da se i dalje neprikladno miješa u unutrašnje procese, žvukući užež na jednu stranu, iako su svi dobronamjerni akteri svjesni gdje je takav pristup doveo".

Bursaćeva je istakla da predstavnicima Republike Srpske u zajedničkim organima nikad nije bio problem preuzeti odgovornost, ali problem jeste bio i biće uzurpacija ovlaštenja od neizabranih stranaca.

"Problem je i odstupanje od ustavnog okvira i međunarodnog prava jer je to nezamisliva praksa u svim suverenim i demokratskim zemljama, što sigurno Šmit zna, pa se postavlja opravdano pitanje čemu i kome mogu da služe ovakve zamjene teza i pravljenje od ove zemlje žslučajaž", ocijenila je Bursaćeva.

Šmit je na "Fejs" televiziji rekao da će raditi na tome da se u budućnosti stvari u BiH odvijaju bez srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana