Новаковић Бурсаћ: Грађани на изборима одлучују о представницима, а не неко са стране

Срна
Новаковић Бурсаћ: Грађани на изборима одлучују о представницима, а не неко са стране

САРАЈЕВО - Шеф Клуба СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је Срни да у свакој демократској земљи грађани на изборима одлучују о томе ко ће од политичара бити њихов званични представник, а не неко са стране.

"Инсинуирање да би будућност БиХ требало да се одвија без предсједника СНСД-а Милорада Додика потврђује намјере дијела међународне заједнице да, уз помоћ одређених иституција и политичких странака, моделира изборни процес и ремоделира вољу грађана, што нас тек може довести у озбиљну кризу", истакла је Бурсаћева.

Она је додала да тон и поруке у стилу намјесника којим се јавности обратио Кристијан Шмит указују на то да је "намјера одређеног дијела међународне заједнице у БиХ да се и даље неприкладно мијеша у унутрашње процесе, жвукући ужеж на једну страну, иако су сви добронамјерни актери свјесни гдје је такав приступ довео".

Бурсаћева је истакла да представницима Републике Српске у заједничким органима никад није био проблем преузети одговорност, али проблем јесте био и биће узурпација овлаштења од неизабраних странаца.

"Проблем је и одступање од уставног оквира и међународног права јер је то незамислива пракса у свим сувереним и демократским земљама, што сигурно Шмит зна, па се поставља оправдано питање чему и коме могу да служе овакве замјене теза и прављење од ове земље жслучајаж", оцијенила је Бурсаћева.

Шмит је на "Фејс" телевизији рекао да ће радити на томе да се у будућности ствари у БиХ одвијају без српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана