Nikad lošiji rad Zvizdića i ministara

Agencije
Nikad lošiji rad Zvizdića i ministara

Sarajevo - Centri civilnih inicijativa (CCI) predstavili su juče izvještaj o radu Savjeta ministara BiH u prvom kvartalu 2018. godine, a posebno su istakli da zabrinjava niska realizacija zakona.

Savjet ministara BiH, na čijem je čelu Denis Zvizdić iz SDA, imao je problema u planiranju i realizovanju svih obaveza, a naglašeno je da je u prvom kvartalu 2018. imao najniži intenzitet rada od početka mandata.

- Prvi dio 2018. godine obilježili su izbjeglički talas, koji je prvi put u ozbiljnoj mjeri pogodio i BiH i dočekao vlast, očekivano, nespremnu te politički sukobi u vezi s Izbornim zakonom i krajnje neodgovorno ponašanje političara u vezi sa izmjenom Zakona o krivičnom postupku - rekla je koordinatorka CCI Ana Lučić.

Održano je svega 11 redovnih sjednica, a u svakom mjesecu jedna sedmica je prošla bez zasjedanja. Kada riječ o produktivnosti, ističu u CCI, rezultat u prvom kvartalu nije zadovoljavajući. Posebno zabrinjava niska realizacija zakona jer zakoni čine tek 1,7 odsto razmatranih mjera. U prva tri mjeseca 2018. godine Savjet ministara je utvrdio svega četiri zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana