Nastavljena sjednica, poslanici glasaju

Srna
Nastavljena sjednica, poslanici glasaju

BANjALUKA - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas u Banjaluci poslaničkim glasanjem o razmotrenim tačkama dnevnog reda.

Poslanici će se izjasniti o izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za 2021. godinu, izvještaju o radu i finansijskom izvještaju Komisije za koncesije Republike Srpske za 2021. godinu, izvještaju o radu sa finansijskim izvještajem Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske za 2021, kao i o izvještaj o radu i izvršenju rebalansa finansijskog plana - budžeta Fonda solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu za 2021.

Predviđeno je i izjašnjavanje o izvještaju o izvršenju Plana rada i finansijskog plana Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske za prošlu godinu, kao i Godišnjem izvještaju o rezultatima aktivnosti Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH za 2021.

Poslanici treba da se izjasne i o razmotrenim prijedlozima odluka o usvajanju Zoning plana područja posebne namjene "Hašani" po skraćenom postupku i o usvajanju zoning planova urbanih zona područja posebne namjene "Klekovača".

U okviru tačke izbor i imenovanja poslanici bi trebali da izaberu sudije Ustavnog suda Republike Srpske, članove Fiskalnog savjeta, te direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Srpske. Kandidate je predložila Komisija za izbor i imenovanja.

Nakon ove sjednice, počeće posebna na kojoj će poslanici razmatrati set prijedloga zakona o povećanju plata u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana