Настављена сједница, посланици гласају

Срна
Настављена сједница, посланици гласају

БАЊАЛУКА - Сједница Народне скупштине Републике Српске настављена је данас у Бањалуци посланичким гласањем о размотреним тачкама дневног реда.

Посланици ће се изјаснити о извјештају о раду Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за 2021. годину, извјештају о раду и финансијском извјештају Комисије за концесије Републике Српске за 2021. годину, извјештају о раду са финансијским извјештајем Агенције за високо образовање Републике Српске за 2021, као и о извјештај о раду и извршењу ребаланса финансијског плана - буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за 2021.

Предвиђено је и изјашњавање о извјештају о извршењу Плана рада и финансијског плана Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске за прошлу годину, као и Годишњем извјештају о резултатима активности Институције омбудсмана за људска права БиХ за 2021.

Посланици треба да се изјасне и о размотреним приједлозима одлука о усвајању Зонинг плана подручја посебне намјене "Хашани" по скраћеном поступку и о усвајању зонинг планова урбаних зона подручја посебне намјене "Клековача".

У оквиру тачке избор и именовања посланици би требали да изаберу судије Уставног суда Републике Српске, чланове Фискалног савјета, те директора и замјеника директора Агенције за банкарство Српске. Кандидате је предложила Комисија за избор и именовања.

Након ове сједнице, почеће посебна на којој ће посланици разматрати сет приједлога закона о повећању плата у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана