MUP Srpske izuzima dokumentaciju u vezi sa nabavkom pokretne bolnice

GS
MUP Srpske izuzima dokumentaciju u vezi sa nabavkom pokretne bolnice

BANjALUKA - Službenici Uprave Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet izuzimaju određenu dokumentaciju iz više institucija i preduzeća u vezi sa predmetom nabavke pokretne bolnice, saopštio je MUP.

- Određene istražne radnje službenici Uprave sprovode postupajući po zahtjevu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala – dodato je u saopštenju.

U MUP-u su rekli da će izuzeta dokumentacija biti dostavljena nadležnom tužilaštvu
Iz MUP-a navode da u ovoj fazi istrage nisu u mogućnosti da iznose više informacija u javnost.

U Republičkom javnom tužilaštvu juče su potvrdili da su formirali predmet u vezi sa nabavkom pokretne bolnice.

- Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva formiralo je predmet u vezi sa nabavkom pokretne bolnice - rekla je sekretar Tužilaštva Dragica Tojagić.

Kako je dodala, predmet je u fazi provjera, odnosno prikupljanja informacija i potrebnih obavještenja.

Na sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije, održanoj 29. maja, donesen je zaključak da Institut za javno zdravstvo Republike Srpske traži jednostrano raskidanje ugovora sa dobavljačem pokretne bolnice, preduzećem "Balkan global", te povrat 4,2 miliona KM, koliko je plaćena mobilna bolnica.

V.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da se ugovor raskida jer dobavljač nije ispoštovao dogovor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana