МУП Српске изузима документацију у вези са набавком покретне болнице

ГС
МУП Српске изузима документацију у вези са набавком покретне болнице

БАЊАЛУКА - Службеници Управе Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске за организовани и тешки криминалитет изузимају одређену документацију из више институција и предузећа у вези са предметом набавке покретне болнице, саопштио је МУП.

- Одређене истражне радње службеници Управе спроводе поступајући по захтјеву Посебног одјељења Републичког јавног тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала – додато је у саопштењу.

У МУП-у су рекли да ће изузета документација бити достављена надлежном тужилаштву
Из МУП-а наводе да у овој фази истраге нису у могућности да износе више информација у јавност.

У Републичком јавном тужилаштву јуче су потврдили да су формирали предмет у вези са набавком покретне болнице.

- Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва формирало је предмет у вези са набавком покретне болнице - рекла је секретар Тужилаштва Драгица Тојагић.

Како је додала, предмет је у фази провјера, односно прикупљања информација и потребних обавјештења.

На сједници Републичког штаба за ванредне ситуације, одржаној 29. маја, донесен је закључак да Институт за јавно здравство Републике Српске тражи једнострано раскидање уговора са добављачем покретне болнице, предузећем "Балкан глобал", те поврат 4,2 милиона КМ, колико је плаћена мобилна болница.

В.д. директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић рекао је да се уговор раскида јер добављач није испоштовао договор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана