Mitrović, Pači i Zakonjšek o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza sa Hrvatskom

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović razgovarao je danas u Prištini sa zamjenikom šefa Odjeljenja za međunarodne poslove Generalnog direktorata Evropske komisije za mobilnost i transport Stefanom Pačijem i direktorom Stalnog sekretarijata Transportne zajednice Matejom Zakonjšekom o izgradnji integrisanog graničnog prelaza kod Gradiške.

Mitrović je rekao da je za implementaciju inicijative za izgradnju integrisanog graničnog prelaza, koja je pokrenuta još u julu prošle godine na ministarskom sastanku Transportne zajednice u Ljubljani, ključna uloga Evropske komisije, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

"Osim što će još bolje spojiti BiH i Hrvatsku, izgradnja ovog zajedničkog graničnog prelaza uveliko će olakšati i ubrzati prelazak granice. S obzirom na podršku koju imamo od Evropske komisije, organizovaćemo što je prije moguće sastanak sa resornim ministrom Hrvatske Olegom Butkovićem kako bismo predstavnicima obje zemlje dali jasna zaduženja i što prije završili ovaj posao", rekao je Mitrović.

Pači i Zakonjšek su se saglasili da je prekogranična saradnja vrlo bitna za dobre odnose u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana