Митровић, Пачи и Закоњшек о изградњи заједничког граничног прелаза са Хрватском

Срна
Foto: Срна

САРАЈЕВО- Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић разговарао је данас у Приштини са замјеником шефа Одјељења за међународне послове Генералног директората Европске комисије за мобилност и транспорт Стефаном Пачијем и директором Сталног секретаријата Транспортне заједнице Матејом Закоњшеком о изградњи интегрисаног граничног прелаза код Градишке.

Митровић је рекао да је за имплементацију иницијативе за изградњу интегрисаног граничног прелаза, која је покренута још у јулу прошле године на министарском састанку Транспортне заједнице у Љубљани, кључна улога Европске комисије, саопштено је из Министарства комуникација и транспорта у Савјету министара.

"Осим што ће још боље спојити БиХ и Хрватску, изградња овог заједничког граничног прелаза увелико ће олакшати и убрзати прелазак границе. С обзиром на подршку коју имамо од Европске комисије, организоваћемо што је прије могуће састанак са ресорним министром Хрватске Олегом Бутковићем како бисмо представницима обје земље дали јасна задужења и што прије завршили овај посао", рекао је Митровић.

Пачи и Закоњшек су се сагласили да је прекогранична сарадња врло битна за добре односе у региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана