Mira Galić izazvala pometnju među socijalistima: Izvinjavam se SPS-u, ali moje srce je u SP-u

D. M.
Mira Galić izazvala pometnju među socijalistima: Izvinjavam se SPS-u, ali moje srce je u SP-u

BANjALUKA - Dugogodišnji član Socijalističke partije (SP) Mira Galić nalazi se na listi Socijalističke partije kao kandidat za odbornika na predstojećim lokalnim izborima, objavljeno je u petak na sajtu SP-a.

Na taj način, navodi se dalje, Mira Galić je stala u kraj neprovjerenim glasinama da se nalazi na listi neke druge političke partije.

- Ponosna sam što ću još jednom da branim boje, vrijednosti i politike SP-u - izjavila je Galićeva, a navedeno je na sajtu.

Ona je još dodala da su SP i socijalisti samo jedni u Republici Srpskoj i BiH i da će tako biti uvijek, jer drugačije ne može.

- Zajedno smo stvarali i gradili ovu partiju. Ovo je partija koja ima dušu. Mi socijalisti smo porodica i na to sam posebno ponosna. Nikada se ne bih mogla naći na listi neke druge partije, jer onaj ko izda socijaliste i SP, taj je izdao sebe. Idemo po pobjedu, jer SP zna i zaslužuje samo pobjedu. Ja glasam za SP - poručila je Galićeva.

Ono što je izazvalo pravu pometnju u vezi sa angažmanom dugogodišnje funkcionerke SP-a na ovogodišnjim lokalnim izborima jeste vijest koja je u srijedu objavljena na zvaničnom sajtu Socijalističke partije Srpske.

- Član Glavnog odbora SP-a Mira Galić napustila je ovu partiju i pristupila SPS-u. Galić koja ima veliko iskustvo najavljuje podršku mladim snagama partije - navedeno je na sajtu SPS-a.

Mira Galić u petak je za “Glas Srpske” rekla da su tačna i jedna i druga vijest.

- Tačno je da sam zbog nezadovoljstva nekim svojim statusom u SP-u iz jedne vrste revolta prihvatila poziv iz SPS-a da im se pridružim. Oni su me jako lijepo dočekali i pristala sam da budem njihov član. Međutim, predomislila sam se, jer sam srcem u SP-u i nisam mogla da pređem preko 25 godina provedenih u partiji i vratila sam se u stranku čiji član sam dvije i po decenije. Izvinjavam se svima u SPS-u zbog svoje odluke, ali vjerujem da će, kao što su me onako lijepo dočekali, isto tako prihvatiti i ovaj moj stav i izvinjenje - kaže Galićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana