Мира Галић изазвала пометњу међу социјалистима: Извињавам се СПС-у, али моје срце је у СП-у

Д. М.
Мира Галић изазвала пометњу међу социјалистима: Извињавам се СПС-у, али моје срце је у СП-у

БАЊАЛУКА - Дугогодишњи члан Социјалистичке партије (СП) Мира Галић налази се на листи Социјалистичке партије као кандидат за одборника на предстојећим локалним изборима, објављено је у петак на сајту СП-а.

На тај начин, наводи се даље, Мира Галић је стала у крај непровјереним гласинама да се налази на листи неке друге политичке партије.

- Поносна сам што ћу још једном да браним боје, вриједности и политике СП-у - изјавила је Галићева, а наведено је на сајту.

Она је још додала да су СП и социјалисти само једни у Републици Српској и БиХ и да ће тако бити увијек, јер другачије не може.

- Заједно смо стварали и градили ову партију. Ово је партија која има душу. Ми социјалисти смо породица и на то сам посебно поносна. Никада се не бих могла наћи на листи неке друге партије, јер онај ко изда социјалисте и СП, тај је издао себе. Идемо по побједу, јер СП зна и заслужује само побједу. Ја гласам за СП - поручила је Галићева.

Оно што је изазвало праву пометњу у вези са ангажманом дугогодишње функционерке СП-а на овогодишњим локалним изборима јесте вијест која је у сриједу објављена на званичном сајту Социјалистичке партије Српске.

- Члан Главног одбора СП-а Мира Галић напустила је ову партију и приступила СПС-у. Галић која има велико искуство најављује подршку младим снагама партије - наведено је на сајту СПС-а.

Мира Галић у петак је за “Глас Српске” рекла да су тачна и једна и друга вијест.

- Тачно је да сам због незадовољства неким својим статусом у СП-у из једне врсте револта прихватила позив из СПС-а да им се придружим. Они су ме јако лијепо дочекали и пристала сам да будем њихов члан. Међутим, предомислила сам се, јер сам срцем у СП-у и нисам могла да пређем преко 25 година проведених у партији и вратила сам се у странку чији члан сам двије и по деценије. Извињавам се свима у СПС-у због своје одлуке, али вјерујем да ће, као што су ме онако лијепо дочекали, исто тако прихватити и овај мој став и извињење - каже Галићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана