Ministarstvo finansija: FBiH treba Srpskoj da doznači oko 12 miliona KM

GS
Ministarstvo finansija: FBiH treba Srpskoj da doznači oko 12 miliona KM

BANjALUKA - Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje (UO UIO) BiH je, na današnjoj telefonskoj sjednici koja je održana putem video linka, usvojio Odluku o prvom privremenom poravnanju prema kojoj FBiH treba da Republici Srpskoj doznači 11,9 miliona KM, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Usvojena odluka je veoma značajna za Srpsku jer će republički budžet realizovati više prihoda od indirektnih poreza u odnosu na planirano, a nastavljen je i kontinuitet poboljšane naplate koji pokazuju znakove ekonomskog oporavka od posljedica pandemije, navodi se u saopštenju., javio je RTRS

Na današnjoj sjednici UO UIO je usvojena i Odluka o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za četvrti kvartal 2021. godine, prema kojem će u posljednjem tromjesečju FBiH pripasti 62,52 odsto, Srpskoj 33,93 odsto prihoda, dok će Brčko Distriktu pripasti zagarantovanih 3,55 odsto prihoda sa jedinstvenog računa.

Upravni odbor UIO je na današnjoj sjednici dao saglasnost na Prednacrt Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji je već bio predmet rasprave, a u narednom periodu bu trebalo da bude predmet javnih konsultacija.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana