Министарство финансија: ФБиХ треба Српској да дозначи око 12 милиона КМ

ГС
Министарство финансија: ФБиХ треба Српској да дозначи око 12 милиона КМ

БАЊАЛУКА - Управни одбор Управе за индиректно опорезивање (УО УИО) БиХ је, на данашњој телефонској сједници која је одржана путем видео линка, усвојио Одлуку о првом привременом поравнању према којој ФБиХ треба да Републици Српској дозначи 11,9 милиона КМ, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.

Усвојена одлука је веома значајна за Српску јер ће републички буџет реализовати више прихода од индиректних пореза у односу на планирано, а настављен је и континуитет побољшане наплате који показују знакове економског опоравка од посљедица пандемије, наводи се у саопштењу., јавио је РТРС

На данашњој сједници УО УИО је усвојена и Одлука о утврђивању привремених коефицијената за расподјелу средстава са јединственог рачуна за четврти квартал 2021. године, према којем ће у посљедњем тромјесечју ФБиХ припасти 62,52 одсто, Српској 33,93 одсто прихода, док ће Брчко Дистрикту припасти загарантованих 3,55 одсто прихода са јединственог рачуна.

Управни одбор УИО је на данашњој сједници дао сагласност на Преднацрт Закона о порезу на додату вриједност, који је већ био предмет расправе, а у наредном периоду бу требало да буде предмет јавних консултација.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана