Mašović, Gracijano: Nedostatak opreme za deminiranje

Srna
Mašović, Gracijano: Nedostatak opreme za deminiranje

SARAJEVO, 13. JULA /SRNA/ - Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general-pukovnik Senad Mašović rekao je predsjedavajućem Vojnog komiteta EU generalu Klaudiju Gracijanu da se Oružane snage, usljed neusvajanja budžeta, suočavaju sa nedostatkom određene opreme koja je prijeko potrebna za nastavak procesa humanitarnog deminiranja na cijelom prostoru BiH.

Mašović je tokom današnjeg telefonskog razgovora upoznao Gracijana o postojećim problemima i zatražio podršku Vojnog komiteta EU, naročito kada je riječ o procesu deminiranja u BiH.

Mašović je pozvao Gracijana u posjetu Oružanim snagama BiH, izražavajući nadu da će ona biti realizovana u septembru, kada bi se detaljnije razgovaralo o načinima saradnje i podrške odbrambenom sistemu BiH.

Gracijano je istakao posvećenost, kako Vojnog komiteta EU, tako i čelnika EU, zemljama Balkana, te obećao da će se maksimalno angažovati u podršci rješavanja navedenih problema, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

U saopštenju je navedeno da će Gracijano i Mašović, u uslovima ograničenog kretanja uzrokovanog pandemijom, nastaviti ovu vrstu komunikacije kako bi se međusobno informisali i bili u mogućnosti da kroz interakciju reaguju na eventualne izazove po principu solidarnosti.

Oni su razmijenili informacije o situaciji u vezi sa pandemijom kovida-19, trenutnim i budućim aktivnostima Oružanih snaga BiH, te situaciji u Centralnoafričkoj Republici gdje pripadnici Oružanih snaga učestvuju u Misiji obuke EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana