Машовић, Грацијано: Недостатак опреме за деминирање

Srna
Машовић, Грацијано: Недостатак опреме за деминирање

САРАЈЕВО, 13. ЈУЛА /СРНА/ - Начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-пуковник Сенад Машовић рекао је предсједавајућем Војног комитета ЕУ генералу Клаудију Грацијану да се Оружане снаге, усљед неусвајања буџета, суочавају са недостатком одређене опреме која је пријеко потребна за наставак процеса хуманитарног деминирања на цијелом простору БиХ.

Машовић је током данашњег телефонског разговора упознао Грацијана о постојећим проблемима и затражио подршку Војног комитета ЕУ, нарочито када је ријеч о процесу деминирања у БиХ.

Машовић је позвао Грацијана у посјету Оружаним снагама БиХ, изражавајући наду да ће она бити реализована у септембру, када би се детаљније разговарало о начинима сарадње и подршке одбрамбеном систему БиХ.

Грацијано је истакао посвећеност, како Војног комитета ЕУ, тако и челника ЕУ, земљама Балкана, те обећао да ће се максимално ангажовати у подршци рјешавања наведених проблема, саопштено је из Министарства безбједности у Савјету министара.

У саопштењу је наведено да ће Грацијано и Машовић, у условима ограниченог кретања узрокованог пандемијом, наставити ову врсту комуникације како би се међусобно информисали и били у могућности да кроз интеракцију реагују на евентуалне изазове по принципу солидарности.

Они су размијенили информације о ситуацији у вези са пандемијом ковида-19, тренутним и будућим активностима Оружаних снага БиХ, те ситуацији у Централноафричкој Републици гдје припадници Оружаних снага учествују у Мисији обуке ЕУ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана