Marković: Političari iz FBiH lome krila BiH

SRNA
Marković: Političari iz FBiH lome krila BiH

Bijeljina - Poslanik SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH Milica Marković rekla je danas da političari iz Federacije BiH, opstruisanjem imenovanja direktora Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH, sve više doprinose raspadu BiH i tome da Republika Srpska dođe u situaciju da se organizuje kao nezavisna država.

Markovićeva je istakla da jasno da su političari iz Federacije BiH smišljeno napravili opstrukciju imenovanja direktora RAK-a.

"To je urađeno da bi se dobilo na vremenu i da bi ostali kadrovi koji su na tim pozicijama. Sadašnji kadar, koji je sedam godina vršilac dužnosti direktora RAK-a, iz bošnjačke je populacije, što njima i odgovara", rekla je Markovićeva na konferenciji za novinare u Bijeljini.

Ona je navela da od 1. avgusta počinje vrijeme godišnjih odmora, poslije toga slijedi predizborna kampanja i trebaće najmanje godinu dana od proglašenja zvaničnih rezultata izbora da se formira Savjet ministara BiH.

Markovićeva je rekla da se sve ovo zapravo uklapa sa ocjenom Međunarodne krizne grupe da je stanje u BiH potpupno neodrživo i da se definitivno mora viđeti šta će se sa tom zemljom.

"Političari iz FBiH sve više lome krila BiH. BiH zaista klizi ka raspadu. I ovo neimenovanje direktora RAK-a je u pravcu da se BiH demontira. Za nas u Republici Srpskoj to je jedan od argumenata da je BiH potpuno atrofirala i da je neodrživa i disfunkcionalna zemlja", naglasila je Markovićeva.

Ona je ponovila da Republika Srpska ima veće gubitke nego dobit time što funkcioniše u okviru BiH i što finansira svu administraciju na nivou BiH koja koja nije u stanju da obavi zadatke za koje je zadužena.

Savjet ministara BiH ni na sjednici 30. jula nije razmatrao potvrđivanje imenovanja Srđana Rajčevića za generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije.

Savjet RAK-a je Savjetu ministara BiH dostavio odluku o Rajčevićevom imenovanju 30. maja. Imenovanje je trebalo biti završeno u roku od mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana