Mandić: Uvod u novu pravosudnu farsu

Srna
Mandić: Uvod u novu pravosudnu farsu

Istočno Sarajevo - Predsjednik Udruženja porodica nestalih Sarajevsko-romanijske regije Milan Mandić smatra da hapšenje bivšeg komandanta Petog korpusa takozvane Armije BiH Atifa Dudakovića i 11 pripadnika tog korpusa predstavlja uvod u novu pravosudnu fasu.

On je ocijenio da će i ovaj slučaj biti okončan na sličan način kao i sa ratnim komandantom muslimanskih snaga Srebernice Naserom Orićem, kojeg je Sud BiH oslobodio optužbi za zločine nad Srbima.


"To će biti farsa od suđenja. To će, vjerovatno, proći tako što će suđenje za ratne zločine potrajati jako dugo, da bi priroda uzela svoj danak ili da se dogodi da se izmišljaju raznorani proceduralni razlozi, kao što je radio i Haški tribunal, i da Dudaković na kraju bude oslobođen", rekao je Srni Mandić.

On smatra da Srbi od rada pravosudnih organa u BiH i ne mogu ništa očekivati.

"Od Suda i Tužilaštva BiH mi možemo očekivati samo još gori nerad nego što je bio slučaj do sada", dodao je Mandić.

Tužilaštvo BiH potvrdilo je da su na području Unsko-sanskog kantona i nekih gradova uhapšeni nekadašnji komandant Petog korpusa takozvane Armije BiH Atif Dudaković i još 11 pripadnika tog korpusa, osumnjičeni za ratne zločine tokom 1994. i 1995. godine, te da se vrše pretresi na 17 lokacija.

Lica koja su pod istragom osumnjičena su za krivična djela zločina protiv čovječnosti, a Dudaković i za krivična djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, saopšteno je iz Tužilaštva BiH. /kraj/bm/mđ

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana