Lukač: U narednom periodu rješavanje pitanja saradnje sa Evropolom

Srna
Foto: Arhiva

FOČA- Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da u narednom periodu očekuje da u potpunosti bude riješeno pitanje saradnje sa Evropolom što će omogućiti provođenje međunarodnih policijskih akcija na mnogo većem niovu.

Lukač je rekao da su sinoć imali sastanak sa šefom delegacije EU u BiH Johanom Satlerom i ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Selmom Cikotićem Satlerom i da očekuju da to pitanje bude stavljeno u funkciju i da oficir za vezu BiH pri Evropolu ode u njihovo sjedište u Hag.

On je naveo da će na taj način imati potpunu saradnju Evropola i BiH, odnosno njenih ministarstva i policijskih agencija gdje će moći da koriste sve resurse Evropola, što do sada nisu imali mogućnost.

"To će nam omogućiti da provodimo međunarodne akcije na mnogo većem nivou. Ministarstvo unutrašnjih poslova mnogo radi na tome, a kada budemo imali sve te resurse na raspolaganju moći ćemo više i bolje da se brinemo o bezbjednosti svih građana BiH", rekao je Lukač novinarima u Foči.

Lukač i Cikotić su u maju potpisali Sporazum koji upućuje oficira za vezu iz MUP-a Srpske Aleksandra Stjepanovića u Evropol čije je sjedište u Hagu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana