Лукач: У наредном периоду рјешавање питања сарадње са Европолом

Срна
Foto: Архива

ФОЧА- Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач изјавио је данас да у наредном периоду очекује да у потпуности буде ријешено питање сарадње са Европолом што ће омогућити провођење међународних полицијских акција на много већем ниову.

Лукач је рекао да су синоћ имали састанак са шефом делегације ЕУ у БиХ Јоханом Сатлером и министром безбједности у Савјету министара Селмом Цикотићем Сатлером и да очекују да то питање буде стављено у функцију и да официр за везу БиХ при Европолу оде у њихово сједиште у Хаг.

Он је навео да ће на тај начин имати потпуну сарадњу Европола и БиХ, односно њених министарства и полицијских агенција гдје ће моћи да користе све ресурсе Европола, што до сада нису имали могућност.

"То ће нам омогућити да проводимо међународне акције на много већем нивоу. Министарство унутрашњих послова много ради на томе, а када будемо имали све те ресурсе на располагању моћи ћемо више и боље да се бринемо о безбједности свих грађана БиХ", рекао је Лукач новинарима у Фочи.

Лукач и Цикотић су у мају потписали Споразум који упућује официра за везу из МУП-а Српске Александра Стјепановића у Европол чије је сједиште у Хагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана