Krčmar: Nisam se pridružio DNS-u

Ž. D.
Krčmar: Nisam se pridružio DNS-u

Gradiška - Nezavisni poslanik u Parlamentu BiH Đorđo Krčmar kaže da još nije donio odluku da li će se poslije napuštanja SDS-a pridružiti nekoj političkoj partiji.

Spekulacije o nastavku Krčmarove političke karijere podgrijalo je njegovo nedavno prisustvo skupu DNS-a u Gradišci na kome su uručene članske karte novim članovima među kojima je više od stotinu bivših SDS-ovaca.

- Nisam pristupio DNS-u. Pozvan sam na skup, jer me ljudi iz DNS-a uvažavaju, a u toj stranci su i dvojica mojih sinova. To što je 370 nekadašnjih članova SDS-a prešlo u DNS jasno govori o odnosu rukovodstva SDS-a prema svom članstvu. Moja doskorašnja stranka nije imala sluha da razgovara o stanju nego su mnoge stvari rješavali preko koljena. Sada je DNS druga stranka po jačini u Gradišci, odmah iza SNSD-a - rekao je Krčmar i dodao da na njegovu odluku čeka oko 200 članova SDS-a koji su spremni da ga slijede.

Na pitanje kako će na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH glasati za modifikovani prijedlog izmjena zakona koji se tiču akciza, s obzirom na to da je kao poslanik SDS-a bio protiv ranijeg rješenja, Krčmar je rekao da sve zavisi od toga šta je ponuđeno u inoviranom rješenju.

- Zakonski prijedlog još nisam vidio. Vidjeću u kom pravcu ide ponuđeno rješenje i da li je obezbijeđena transparentnost trošenja novca koji će biti prikupljen od rasta akciza. Kada sve to sagledam odlučiću kako ću glasati - rekao je Krčmar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana