Krajišnik o Komšićevom odlasku u Brisel bez dogovora u Predsjedništvu: To nije radio ni Alija

Darko Momić
Krajišnik o Komšićevom odlasku u Brisel bez dogovora u Predsjedništvu: To nije radio ni Alija

BANjALUKA - Željko Komšić nije legitiman ni kao hrvatski član Predsjedništva, a samim tim ni kao predstavnik Predsjedništva, on je politički avanturista i skandal majstor koji sve što radi, radi da napravi još veću štetu.

Rekao je to za "Glas Srpske" prvi poslijeratni srpski član Predsjedništva BiH Momčilo Krajišnik komentarišući to što je Komšić, koji je trenutno predsjedavajući Predsjedništva BiH otputovao u Brisel na neformalnu večeru koju je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel zakazao za zvaničnike zapadnog Balkana a da o pozivu na taj sastanak nije obavijestio ostale članove Predsjedništva BiH.

Krajišnik potvrđuje da Komšić radi stvari nedopustive u diplomatskoj i državničkoj praksi.  

Prvi poslijeratni srpski član Predsjedništva je u Predsjedništvu sjedio zajedno sa Alijom Izetbegovićem i naglašava da su tada međunarodni predstavnici obavezno zvali sve tri člana Predsjedništva BiH, a ne samo predsjedavajućeg.

- Nije se nikada desilo da samo jedan član samoinicijativno ode na neki međunarodni skup - kaže Krajišnik.

On dodaje da je Željko Komšić politički avanturista i skandal majstor koji sve što radi, radi da napravi još veću štetu.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo Mišelu u kojem ga je obavijestio da trenutno predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić nije ovlašćen da govori u ime Predsjedništva BiH na neformalnoj večeri koju je Mišel sinoć zakazao za zvaničnike zapadnog Balkana.

Dodik je u pismu, koje je uputio i ostalim učesnicima, naveo da je Predsjedništvo BiH po Ustavu BiH zaduženo za spoljnu politiku, precizirajući da Predsjedništvo čine tri ravnopravna člana i da mandat predsjedavajućeg nema primat u odnosu na drugu dvojicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana