Komisija formirana da utvrđuje stanje u pravosuđu istražuje nabavku respiratora i pokretne bolnice

GS
Komisija formirana da utvrđuje stanje u pravosuđu istražuje nabavku respiratora i pokretne bolnice

SARAJEVO- Izborom predsjedavajućeg i prvog zamjenika predsjedavajućeg danas je konstituisana Privremena istražna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH koja je na konstitutivnoj sjednici usvojila zaključak kojim od Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH traži detaljne podatke o nabavci respiratora u FBiH i pokretne bolnice u Republici Srpskoj.

Komisija traži i sve ostale izdate dozvole za interventne nabavke lijekova i medicinskih sredstva od 15. marta do danas sa pojedinačnim iznosima, nazivima dobavljača i opreme, te krajnjim korisnicima i drugim podacima.

Privremena istražna komisija Predstavničkog doma za utvrđivanje stanja u pravosudnim institucijama BiH formirana je na osnovu zaključka sa druge hitne sjednice Predstavničkog doma, na kojoj su poslanici raspravljali o situaciji u pravosudnim institucijama BiH, sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije.

- Na osnovu usvojenog zaključka, cilj Privremene istražne komisije biće da istraži stanje u pravosudnim institucijama u BiH, sa posebnim osvrtom na sposobnost Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH da učestvuje u procesima neophodnim na putu BiH ka članstvu u EU - saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Prema usvojenom zaključku Predstavničkog doma, Privremena istražna komisija ima zadatak da sprovede sve radnje potrebne za ostvarenje ovog cilja, u skladu sa Zakonom o parlamentarnom nadzoru i Poslovnikom.
Za predsjedavajućeg Privremene istražne komisije izabran je Damir Arnaut, a za prvog zamjenika predsjedavajućeg Dragan Mektić.  Komisija je usvojila zaključak da će do izbora drugog zamjenika predsjedavajućeg nastaviti sa radom u skladu sa članom 188 Poslovnika Predstavničkog doma.

Na osmoj sjednici Predstavničkog doma potvrđeno je imenovanje članova ove komisije - Damir Arnaut, Zlatan Begić, Branislav Borenović, Alma Čolo, Zukan Helez, Mirjana Marinković Lepić, Dragan Mektić i Mira Pekić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana