Комисија формирана да утврђује стање у правосуђу истражује набавку респиратора и покретне болнице

ГС
Комисија формирана да утврђује стање у правосуђу истражује набавку респиратора и покретне болнице

САРАЈЕВО- Избором предсједавајућег и првог замјеника предсједавајућег данас је конституисана Привремена истражна комисија Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ за утврђивање стања у правосудним институцијама БиХ која је на конститутивној сједници усвојила закључак којим од Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ тражи детаљне податке о набавци респиратора у ФБиХ и покретне болнице у Републици Српској.

Комисија тражи и све остале издате дозволе за интервентне набавке лијекова и медицинских средства од 15. марта до данас са појединачним износима, називима добављача и опреме, те крајњим корисницима и другим подацима.

Привремена истражна комисија Представничког дома за утврђивање стања у правосудним институцијама БиХ формирана је на основу закључка са друге хитне сједнице Представничког дома, на којој су посланици расправљали о ситуацији у правосудним институцијама БиХ, са акцентом на обавезе из препорука Европске комисије.

- На основу усвојеног закључка, циљ Привремене истражне комисије биће да истражи стање у правосудним институцијама у БиХ, са посебним освртом на способност Високог судског и тужилачког савјета БиХ да учествује у процесима неопходним на путу БиХ ка чланству у ЕУ - саопштено је из Парламентарне скупштине БиХ.

Према усвојеном закључку Представничког дома, Привремена истражна комисија има задатак да спроведе све радње потребне за остварење овог циља, у складу са Законом о парламентарном надзору и Пословником.
За предсједавајућег Привремене истражне комисије изабран је Дамир Арнаут, а за првог замјеника предсједавајућег Драган Мектић.  Комисија је усвојила закључак да ће до избора другог замјеника предсједавајућег наставити са радом у складу са чланом 188 Пословника Представничког дома.

На осмој сједници Представничког дома потврђено је именовање чланова ове комисије - Дамир Арнаут, Златан Бегић, Бранислав Бореновић, Алма Чоло, Зукан Хелез, Мирјана Маринковић Лепић, Драган Мектић и Мира Пекић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана