Jukić: Mektić koristi funkciju za privatne obračune

G. M.
Jukić: Mektić koristi funkciju za privatne obračune

Sarajevo - Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić zatražila je od Savjeta ministara BiH objašnjenje o tome na osnovu čega prostorije te institucije ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić koristi za obraćanja u kojima napada nju i VSTS te iznosi političke izjave.

Jukićeva pojašnjava da u Poslovniku o radu stoji da Savjet ministara saopštenjima, pres-konferencijama, izjavama i drugim vidovima informisanja obavještava javnost o svom radu i donesenim odlukama, zaključcima i zauzetim stavovima, kao i značajnim pitanjima.

- Tražim informaciju o tome da li te pres-konferencije Mektića i ono što je na njima iznio, prema Poslovniku u Savjetu ministara smatraju obavještavanjem javnosti. Ima li pravo da u službenim prostorijama iznosi privatne stavove o trećim licima i jesu li to i službeni stavovi Savjeta ministara? - pita Jukićeva.

Mektić je rekao da se ne radi o prostorijama Savjeta ministara, već o prostorijama zajedničkih institucija za čije korišćenje mu, kako je naveo, ne treba ničija dozvola.

- Ja sam politička ličnost i moj opseg je sve što je politika u BiH. Imam pravo da odgovorim na svako postavljeno pitanje. Jukićeva je tim zahtjevom pokazala vlastito neznanje - kaže Mektić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana