Jerinić: Komšić priča ono što godi Bošnjacima

D. M.
Jerinić: Komšić priča ono što godi Bošnjacima

Banjaluka - Bivši zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić, koji je podnio ostavku na tu funkciju, odgovorio je na najavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da godišnji nacionalni plan za MAP treba poslati NATO-u mimo stavova Republike Srpske.

Jerinić kaže za “Glas Srpske” da Željko Komšić priča ono što vole da čuju oni koji su ga izabrali.

- Bošnjačkim ušima godi sve što je protiv interesa Republike Srpske, pa tako i priča da BiH treba da ide u NATO bez stava i mimo interesa RS. Sreća je pa ono što pričaju politički pajaci poput Komšića niko ne doživljava ozbiljno - kaže Jerinić.

Željko Komšić je tokom nedavnog gostovanja u međunarodnom institutu Ifimes u Ljubljani rekao je da je izlazna strategija u tome da se godišnji akcioni plan shvati kao tehnička stvar, a ne kao politička, i da se na tehničkom nivou taj plan preda strukturama, da ga one pregledaju, odobre i da kažu da li je to dovoljno za ovu godinu.

- Mišljenja sam da postoji izlaz iz ove situacije, a sastoji se u tome da aktuelna ministarka odbrane BiH već urađeni godišnji nacionalni plan za MAP jednostavno uputi NATO-u, on ga pregleda, odobri, eventualno dopuni, i da mi nastavimo svoj put ka toj vrsti integracija - rekao je Komšić.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana