Jedanaestogodišnja djevojčica stradala u požaru

GS
Foto: Jajce onlajn

JAJCE - Jedanaestogodišnja Nikolina Ćosić poginula je u požaru koji je noćas izbio u baraci u Jajcu u kojoj je živjela.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić rekao je da je tokom protekle noći Policijskoj stanici Jajce prijavljeno da je došlo do požara na baraci u Ulici Ive Andrića. Na teren su odmah izašli policija i vatrogasci, koji su lokalizovali požar.

Policija u u saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom preduzima mjere i radnje na utvrđivanju uzroka koji su doveli do tragedije.

Portal Jajce onlajn navodi da se pretpostavlja da je do požara došlo zbog upaljene svijeće jer porodica stradale djevojčice godinama živi bez struje.

Porodica Suada Ćosića i Nene Brtan slabijeg je materijalnog stanja i tri godine su živjeli u trošnoj opštinskoj baraci s troje djece.

Predsjednik "Merhameta" Jajce Sinanudin Smajić rekao je da se sinoć dogodila strašna tragedija u kojoj je u požaru izgubila život Nikolina.

- Ovu porodicu ne smijemo zaboraviti, jer imaju još dvoje djece, bebu od 10 dana i djevojčicu od dvije godine. Oni nas trebaju, stavljam se ispred "Merhameta" na raspolaganje, a svi koji im žele pomoći mogu to učiniti i direktno - rekao je Smajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana