Jedan muškarac poginuo, drugi povrijeđen u eksploziji u Gornjem Vakufu

GS
Foto: ilustracija

GORNjI VAKUF - Jedan muškarac iz Gornjeg Vakufa poginuo je, a drugi je teško povrijeđen u eksploziji koja se dogodila u petak porodičnoj kući u mjestu Ždrinci, pišu federalni mediji.


Kako piše “Avaz”, radi se o S. K. (42) i S. T. (36), obojica iz Gornjeg Vakufa, a sve se odigralo u petak oko 23:30 sati.

Prvi rezultati istrage govore da je jedan od njih aktivirao za sada nepoznatu eksplozivnu napravu. Da li je riječ o nesretnom slučaju ili nečemu drugom, pokazaće istraga koja je u toku.

“Ono što je u ovom trenutku sigurno jeste da naprava nije bačena, odnosno aktivirana od neke treće osobe”, reka je neimenovani izvor pomenutog lista navodno blizak istrazi.

Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, rekao je da je obojici prva pomoć ukazana u Domu zdravlja Gornji Vakuf/Uskoplje, nakon čega su prevezeni u travničku bolnicu. Prema njegovim riječima, zbog ozbiljnosti povreda S. K. i S. T. su potom transportovani u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je S. K., nažalost, preminuo.

“Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Bugojno”, rekao Hodžić.

(Avaz.ba)

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana