Један мушкарац погинуо, други повријеђен у експлозији у Горњем Вакуфу

ГС
Foto: илустрација

ГОРЊИ ВАКУФ - Један мушкарац из Горњег Вакуфа погинуо је, а други је тешко повријеђен у експлозији која се догодила у петак породичној кући у мјесту Ждринци, пишу федeрални медији.


Како пише “Аваз”, ради се о С. К. (42) и С. Т. (36), обојица из Горњег Вакуфа, а све се одиграло у петак око 23:30 сати.

Први резултати истраге говоре да је један од њих активирао за сада непознату експлозивну направу. Да ли је ријеч о несретном случају или нечему другом, показаће истрага која је у току.

“Оно што је у овом тренутку сигурно јесте да направа није бачена, односно активирана од неке треће особе”, река је неименовани извор поменутог листа наводно близак истрази.

Хасан Хоџић, портпарол Министарства унутрашњих послова Средњобосанског кантона, рекао је да је обојици прва помоћ указана у Дому здравља Горњи Вакуф/Ускопље, након чега су превезени у травничку болницу. Према његовим ријечима, због озбиљности повреда С. К. и С. Т. су потом транспортовани у Клинички центар Универзитета у Сарајеву, гдје је С. К., нажалост, преминуо.

“Увиђај су обавили припадници Полицијске управе Бугојно”, рекао Хоџић.

(Аваз.ба)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана