Ivanić: Neka Dodik pokaže dokaze o prisluškivanju

Tanjug
Ivanić: Neka Dodik pokaže dokaze o prisluškivanju

Beograd - Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić pozvao je predsjednika RS Milorada Dodika ili bilo koga drugog da iznese dokaze o navodnom prisluškivanju Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića od strane OBA.

“Tražio sam od Dodika još prije dva i po mjeseca da mi dostavi bilo kakve dokaze. Rekao sam i da sam spreman da otkažem i gostoprimstvo diplomatskim predstavnicima, ako su umiješani u to. Nikad ništa nije dostavio, i to je Dodik- izađe sa velikom tezom, a nikad je ne dokaže”, rekao je Ivanić, prenose današnje “Novosti”.

On je naveo da je Zajednička parlamentarna komisija za nadzor nad radom OBA BiH utvrdila da nije bilo prisluškivanja zvaničnika Srbije i BiH, a na čelu te Komijsije je bio Dodikov stranački kolega, Nikola Špirić.

Taj dokument, kodnog naziva “Ušće” bio je posljednji dokument o kojem su obaviještene zajedničke institucije, poslije toga nije bilo ništa, dodao je Ivanić.

On je još upitao zašto Dodik o britanskim špijunima, koji navodno pomažu OBA u prisluškivanju, nije pričao na sastanku sa britanskim ambasadorom u BiH Edvardom Fergusonom, nego mu se najsrdačnije zahvaljivao.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana