Incident u Kotor Varošu: Šefa karantina udario u lice

GS
Incident u Kotor Varošu: Šefa karantina udario u lice

KOTOR VAROŠ – M.B., koji je smješten u karantin u Kotor Varošu fizički je napao šefa karantina, saopštiila je Policijska uprave Banjaluka.

Kako su rekli u Policijskoj upravi M.B. je juče šefa karantina udario u lice.

Incident se dogodio oko 11.55 časova u sali hotela "Sveti Petar", gdje je privremeno napravljen karantin za smještaj lica sa područja Kotor Varoša u toku epidemije virusa korona.

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu tjelesna povreda, te da se nakon kompletiranja predmeta i medicinske dokumentacije od oštećenog dostavi izvještaj tužilaštvu - naveli su u PU Banjaluka.

Policijska uprava Banjaluka, apeluje na odgovorno ponašanje osoba koje su smještene u karantinu i poštovanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, kao i preporuke ljekara, kako bih spriječili širenje virusa korona jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

Opštinski Štab za vanredne situacije Kotor Varoš osudio je neprimjereno ponašanje lica koje je udarilo šefa lokalnog karantina u hotelu "Sveti Petar" i pozvao na odgovorno ponašanje svih osoba kojima je izrečena mjera karantinskog smještaja.

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije Kotor Varoš konstatovano je da je na području ove opštine 70 osoba testirano na virus korona i da trenutno ima šest zaraženih.

Iz kućne izolacije izašlo je 296 ljudi, a njih 183 je pod zdravstvenim nadzorom.

U karantinu je smješteno 16 lica i sva su pod zdravstvenim nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja "Sveti Pantelejmon".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana