Инцидент у Котор Варошу: Шефа карантина ударио у лице

ГС
Инцидент у Котор Варошу: Шефа карантина ударио у лице

КОТОР ВАРОШ – М.Б., који је смјештен у карантин у Котор Варошу физички је напао шефа карантина, саопштиила је Полицијска управе Бањалука.

Како су рекли у Полицијској управи М.Б. је јуче шефа карантина ударио у лице.

Инцидент се догодио око 11.55 часова у сали хотела "Свети Петар", гдје је привремено направљен карантин за смјештај лица са подручја Котор Вароша у току епидемије вируса корона.

- О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу тјелесна повреда, те да се након комплетирања предмета и медицинске документације од оштећеног достави извјештај тужилаштву - навели су у ПУ Бањалука.

Полицијска управа Бањалука, апелује на одговорно понашање особа које су смјештене у карантину и поштовање мјера Републичког штаба за ванредне ситуације, као и препоруке љекара, како бих спријечили ширење вируса корона јер једино на тај начин могу заштити свој живот и живот људи у својој околини.

Општински Штаб за ванредне ситуације Котор Варош осудио је непримјерено понашање лица које је ударило шефа локалног карантина у хотелу "Свети Петар" и позвао на одговорно понашање свих особа којима је изречена мјера карантинског смјештаја.

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације Котор Варош констатовано је да је на подручју ове општине 70 особа тестирано на вирус корона и да тренутно има шест заражених.

Из кућне изолације изашло је 296 људи, а њих 183 је под здравственим надзором.

У карантину је смјештено 16 лица и сва су под здравственим надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља "Свети Пантелејмон".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана