Ilegalni migranti pronađeni Prijedoru, Novom Gradu i Kozarskoj Dubici

ATV
Ilegalni migranti pronađeni Prijedoru, Novom Gradu i Kozarskoj Dubici

Banjaluka - Pogranični dio uz Unu i Savu u Potkozarju, izgleda, postaje sve više zanimljiv ilegalnim migrantima koji pokušavaju da se domognu zemalja Evropske unije. Na to ukazuje pronalazak trideset dvije osobe u Prijedoru, Novom Gradu i Kozarskoj Dubici.

Petnaest migranata u Prijedor su stigli redovnom autobuskom linijom iz Bihaća. Izašli na autobuskoj stanici, nakon čega su se uputili prema gradu. Tada ih je policija i primjetila. 

Više detalja o razlozima dolaska migranata iz Bihaća u Potkozarje nema, ali se pretpostavlja da je u pitanju pokušaj ilegalnog prelaska granice sa Hrvatskom bilo gdje osim u Cazinskoj Krajini gdje, već neko vrijeme, bezuspješno pokušavaju. Zato se zna se odakle su stigli. Procedura je jasna. 

“Provjerom je utvrđeno da se radi o državljanima Sirije, Avganistana i Bangladeša. Navedena lica su predata u nadležnost Službe za poslove sa strancima, terenski centar Banjaluka”, kaže Vesna Pačariz, portparol Policijske uprave Prijedor.

Svima je zapao za oko državljanin Bangladeša među većinom sirijskih i avganistanskih izbjeglica. Prijedorski ilegalci otkriveni su oko pola četiri popodne, a dva i po sata kasnije, policija je imala posla sa petanestočlanom grupom u Dubici. Tamo su, takođe autobusom, stigli Sirijci, Avganistanci i Iračani. 

Dubičanima nije svejedno kad čuju da bi migranti mogli i prema njihovoj opštini, pogotovo nakon jučerašnje izjave direktora Federalne policije Dragana Lukača, koji je na novinarsko pitanje ''Koliko je opravdana bojazan da se među migrantima nalaze i pripadnici islamske države?'' odgovorio da je “ta bojazan vrlo opravdana i vrlo izvjesna.”

Dva sata nakon pronalaska ilegalnih migranata u Dubici, pronađena su još dvojica u Novom Gradu. Utvrđeno je da su Pakistanci. Predati su pripadnicima Granične policije u Dobrljinu. Trideset dva ilegalca su, dosad, najveća otkrivena migrantska grupa u Potkozarju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana