Grmuša: Grad Banjaluka mora biti bolje vođen

GS
Grmuša: Grad Banjaluka mora biti bolje vođen

Smatram da Grad Banja Luka mora biti bolje vođen. Tu nije riječ samo o jednom čovjeku, riječ je o cijelom sistemu: Skupštini Grada, skupštinskom rukovodstvu, svim odbornicima uključujući i mene lično, Gradonačelniku i Gradskoj upravi na svim nivoima.

Rekao je ovo za MojuHercegovinu potpredsjednik PDP-a i odbornik ove stranke u lokalnom parlamentu Milko Grmuša te dodao da je "daleko od istine sve svesti na pitanje jednog čovjeka, ko god da je u pitanju".

- Moje čvrsto uvjerenje jeste da nam je potrebno snaženje institucija u Gradu, poboljšanje materijalnog položaja službenika i namještenika i zaposlenih u gradskim preduzećima i ustanovama, insistiranje na njihovoj odgovornosti i efikasnosti, eliminisanje iz sistema onih koji nemaju rezultate i strogo, ali baš strogo poštovanje zakona i procedura. Sve ovo su stvari koje se u Banjaluci izbjegavaju godinama, pa i decenijama. Kad to uradimo na red dolaze modernizacija i digitalizacija Gradske uprave, novi način gradnje, insistiranje na energetskoj održivosti, traženje novih mehanizama finansiranja kapitalnih komunalnih i infrastrukturnih projekata (poput zelenih obveznica), kao i novi način funkcionisanja gradskih preduzeća - poručio je, između ostalog, Grmuša.

Stanivuković najavio novu kandidaturu za gradonačelnika, Crnadak i Grmuša ga demantovali

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana