Glas autentičan svjedok vremena

D. K.
Glas autentičan svjedok vremena

Banjaluka - Kao najstariji dnevni list u RS i BiH, "Glas Srpske" je bio i ostao autentičan svjedok istorijskih promjena i društvenih kretanja na ovim prostorima. Želimo da uspješno posluje još dugi niz godina i dalje unapređuje dostignute visoke profesionalne standarde novinarstva.

Navedeno je to u čestitki koju je uputila premijer RS Željka Cvijanović direktoru "Glasa" Borisu Dmitrašinoviću, glavnom i odgovornom uredniku Borjani Radmanović-Petrović, cjelokupnoj redakciji i svim zaposlenima povodom 71. rođendana. U čestitki premijera stoji da su zaposleni u "Glasu" svojim angažmanom i predanim radom izgradili ugled profesionalne medijske kuće koja radi u interesu objektivnog i blagovremenog informisanja građana. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS Petar Đokić je kazao da je za svaku pohvalu činjenica da je "Glas" tokom proteklih sedam decenija uspio da savlada izazove i opstane kao jedan od najrespektabilnijih medija koji ima presudan uticaj na oblikovanje društva i javnog mnjenja u RS. Redakciji "Glasa" iskrene čestitke uputili su i ministri Nedeljko Čubrilović i Lejla Rešić. Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Darko Tomaš je istakao da je "Glas" svijetao primjer ozbiljnog novinarstva u RS.

- Svojim tekstovima svakodnevno potvrđujete da ste tu zbog vaših čitalaca, jer sve informacije koje objavljujete su tačne, pravovremene i objektivne - istakao je Tomaš.

Istorija

Istorija novinarstva u RS i BiH krenula je od prvog broja "Glasa" štampanog 31. jula 1943. u Župici, kod Prekaje, nadomak Drvara. Danas je "Glas Srpske" najugledniji i najtiražniji dnevni list čije je sjedište u RS, a u svojoj uređivačkoj i ekonomskoj transformaciji, kao i želji da bude u korak sa ostalima, ojačan je i osvježen novim kadrom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana