FUP uhapsio policajca koji je priveo muža tužiteljke

Radio Sarajevo
FUP uhapsio policajca koji je priveo muža tužiteljke

TUZLA - Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) priveli su juče pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona T.O. pod sumnjom za krivično djelo zlostavljanje u službi.

Ovaj policajac priveden je nakon što je prije izvjesnog vremena u rutinskoj kontroli zaustavio Mujagu Begića, supruga zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona Mirzete Begić.

Begić je priveden jer je u toku kontrole došlo do narušavanja javnog reda i mira.

- Sindikat će se sigurno uključiti u ovaj događaj. Šokirani smo zaista. Ekspresno su tri dana nakon događaja stigli u naše prostorije i odveli kolegu. I danas je zadržan u pritvoru. Njemu stavljaju na teret krivično djelo zlostavljanje u službi. Drugi kolega koji je bio s njim u svojstvu svjedoka davao je iskaz – rekli su u MUP-u Tuzlanskog kantona.

Policajac kojeg su priveli pripadnici Federalne uprave policije slovi za poštenog i uzornog policajca u Tuzlanskom kantonu.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović kazao je da će to tužilaštvo podnijeti zahtjev Federalnom tužilaštvu za određivanje tužilaštva koje će voditi slučaj.

Navodno će policajcu na teret biti stavljena dva krivčna djela "zlostavljanje u službi" i "protivpravno lišenje slobode".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana