Dragan Borovčanin v.d. predsjednika Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu

Srna
Dragan Borovčanin v.d. predsjednika Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu

Sarajevo - Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH imenovao je rukovodeće nosioce pravosudnih funkcija u BiH, te na poziciju vršioca dužnosti predsjednika Okružnog privrednog suda u Istočnom Sarajevu imenovao Dragana Borovčanina.

VSTS je trećeg dana sjednice u Sarajevu na poziciju glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo imenovao Anicu Vukadin, a na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu Dražena Vulina, saopšteno je iz VSTS-a.

Na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Kotor Varoši imenovana je Zdenka Gajanin, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Doboju imenovan je Goran Đurić, a na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Derventi Mirjana Hrustić.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja kandidata, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristrasnosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

U saopštenju je navedeno da prilikom imenovanja, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjerna zastupljenost polova.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. jula.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Zemljotres u BiH!
Zemljotres u BiH!
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana