Dogovora o raspodjeli ni na pomolu

V. K.
Dogovora o raspodjeli ni na pomolu

Mostar - Članovi Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH usvojili su u petak izmjene Odluke o sprovođenju Zakona o carinskoj politici BiH, čime se njena primjena prolongira od 1. avgusta ove do 1. jula 2021. godine jer još nije u upotrebi elektronski potpis u BiH.

Ponovo nije bilo saglasnosti među predstavnicima Republike Srpske i FBiH za donošenje odluka o privremenim poravnanjima za protekle godine niti za utvrđivanje privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa u periodu od aprila do jula 2019. godine, zbog čega je Srpska već najavila tužbu protiv FBiH. 

Iz Upravnog odbora je saopšteno da će o toj odluci informisati Savjet ministara BiH i o problemima u njenoj primjeni zbog nepostojanja tijela u BiH za izdavanje kvalifikovanih elektronskih potvrda za korišćenje naprednog elektronskog potpisa.

Na sjednici koja je održana u Mostaru nije raspravljano o Nacrtu zakona o carinskim prekršajima BiH, koji treba da bude usklađen sa Zakonom o carinskoj politici BiH, čija primjena počinje od 2021. godine.

Pred članovima je bila i informacija o stanju i aktivnostima UIO BiH za prvi kvartal ove godine, sa podacima o povećanju prihoda od PDV-a u odnosu na isti period prošle godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana