Dodik: Ponedjeljak novi prijedlog za sastanak sa SDS-om i PDP-om

Srna
Dodik: Ponedjeljak novi prijedlog za sastanak sa SDS-om i PDP-om

Banjaluka - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će ta stranka ponuditi ponedjeljak popodne kao novi termin za sastanak sa rukovodstvom SDS-a i PDP-a ili da to bude neki drugi dan koji oni žele, ali što je prije moguće.

Dodik je rekao da je krajnje vrijeme da se zna da li te dvije partije ulaze u srpski blok na nivou BiH s obzirom na to da se sljedeće sedmice očekuju završni sastanci u vezi sa formiranjem Savjeta ministara.

“SNSD stoji na raspolaganju i mi ćemo ponuditi da sljedeći termin bude u ponedjeljak popodne, jer u utorak i srijedu moramo na druge sastanke, ili da to bude neki drugi dan koji oni žele, ali što je prije moguće. Imajući u vidu najave završnih sastanaka u vezi sa formiranjem Savjeta ministara smatrao sam da je potrebno da to uradimo danas kako bi u idućoj sedmici u kojoj očekujemo te završne sastanke imali jasnu sliku o svemu”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Komentarišući stav SDS-a i PDP-a da za danas planirani sastanak koji je sazvao SNSD bude odgođen, Dodik je rekao da je možda razlog objektivan.

“Razumijem da su ljudi zauzeti i njihovo opredjeljenje da se sastanemo. Razgovarao sam sa liderom SDS-a /Vukotom Govedaricom/ u vezi sa zakazivanjem tog sastanka i stalno je govorio da to treba da uradimo u narednom vremenu i da treba nešto posebno da se organizuje, ali sada smo došli u poziciju da je krajnje vrijeme da kažemo da to jeste ili nije”, naglasio je Dodik.

Prema njegovim riječima, za novi ponuđeni termin neće poslati poziv, već će pokušati da iskontaktiraju sa rukovodstvom SDS-a i PDP-a.

“Ako prihvate napisaćemo poziv, a ako ne prihvate odredićemo neki drugi datum. Ali, smatram da sve ovo postaje bezvezno. U suštini za sastanak nisu potrebni pozivi. Dovoljno bi bilo da, shodno interesima koje zajedno imamo, raščistimo situaciju”, rekao je Dodik.

On je istakao da niko u ovom slučaju nikoga ne tjera ni na šta.

“Mi imamo našu reprezentaciju u Sarajevu, ona se sastoji od onoga što je SNSD okupio do sada. Ako tu uđu još SDS i PDP biće odlično, ako ne uđu imamo sasvim dovoljan kapacitet da možemo da idemo dalje”, rekao je Dodik.

Komentarišući izjavu visokog funkcionera SDS-a Mirka Šarovića da je cilj SNSD-a da u vlast uvuče SDS kako bi podijelili odgovornost za put ka NATO-u, Dodik je istakao da Šarović ne treba da pretpostavlja šta je cilj SNSD-a.

“Neka se on bavi svojom organizacijom, a ne našom. On pokušava da drži lekcije o tome šta je potrebno neko da radi. Mi imamo jasne politike, prepoznajemo političke događaje i pitanja, kreiramo odgovore i tih odgovora se držimo. Mi nemamo probleme ni sa NATO-om, niti sa bilo kim, možda on ima. Nije potrebno da se u javnom prostoru stvari na taj način postavljaju prije nego što razgovaramo”, naglasio je Dodik.

On je istakao da ne pretpostavlja šta je politika SDS-a, već da to zna, kao i u kakvom je stanju njihova organizacija, ali da o tome ne govori javno, jer je to njihov problem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana