Dačić: Komšić obmanjuje javnost

Srna
Dačić: Komšić obmanjuje javnost

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je tvrdnje člana Predsjedništva Bih Željka Komšića da proklamuje srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BiH i ocijenio da Komšić "pati od potrebe da obmanjuje javnost".

"Gde i kada sam ja to, Komšiću, pozivao na borbu protiv BiH? I zašto bih, kad Srbija stalno poziva na očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. Ali, BiH kao države ravnopravnih naroda i entiteta, a ne islamske džamahirije kako tvoj ajatolah Džaferović proklamuje u programu SDA", istakao je Dačić.

On je rekao da BiH ne prijeti opasnost od njega, već od Komšićevog lažnog predstavljanja kao "Hrvata po meri Bošnjaka", zbog čega je "i nastala kriza u odnosima sa Hrvatskom".

"Zato i ne žele da te vide ni u Zagrebu, ni Hrvati u BiH", rekao je Dačić za Tanjug i naglasio da Komšić samo sa nekog minareta može da priča laži o tome kako Srbi i Hrvati ruše BiH.

On je poručio da BiH nikad neće biti islamska država, pa makar i sa "lažnim hrvatskim kolovođom", već samo država ravnopravnih naroda, i Srba i Hrvata, a ne samo Bošnjaka.

Dačić je naveo da Komšić, ne samo da ima krizu identiteta, "jer kao četnički unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje javnost".

Komšić je ranije danas optužio Dačića, pozivajući se na medijske navode, da proklamuje srpsko-hrvatsko jedinstvo "u borbi protiv BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana