Дачић: Комшић обмањује јавност

Срна
Дачић: Комшић обмањује јавност

БЕОГРАД - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић одбацио је тврдње члана Предсједништва Бих Жељка Комшића да прокламује српско-хрватско јединство у борби против БиХ и оцијенио да Комшић "пати од потребе да обмањује јавност".

"Где и када сам ја то, Комшићу, позивао на борбу против БиХ? И зашто бих, кад Србија стално позива на очување територијалног интегритета БиХ. Али, БиХ као државе равноправних народа и ентитета, а не исламске џамахирије како твој ајатолах Џаферовић прокламује у програму СДА", истакао је Дачић.

Он је рекао да БиХ не пријети опасност од њега, већ од Комшићевог лажног представљања као "Хрвата по мери Бошњака", због чега је "и настала криза у односима са Хрватском".

"Зато и не желе да те виде ни у Загребу, ни Хрвати у БиХ", рекао је Дачић за Тањуг и нагласио да Комшић само са неког минарета може да прича лажи о томе како Срби и Хрвати руше БиХ.

Он је поручио да БиХ никад неће бити исламска држава, па макар и са "лажним хрватским коловођом", већ само држава равноправних народа, и Срба и Хрвата, а не само Бошњака.

Дачић је навео да Комшић, не само да има кризу идентитета, "јер као четнички унук на основу муслиманских гласова заступа Хрвате, већ пати и од потребе да обмањује јавност".

Комшић је раније данас оптужио Дачића, позивајући се на медијске наводе, да прокламује српско-хрватско јединство "у борби против БиХ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана