Cvijanović: U Srpskoj na dnevnom redu nisu sukobi

Srna
Cvijanović: U Srpskoj na dnevnom redu nisu sukobi

BANjALUKA - Građani Republike Srpske ne treba da strahuju od bilo kakvih sukoba u BiH zbog najavljenih vraćanja nadležnosti Republici Srpskoj, jer nikome na dnevnom redu u Srpskoj nije bilo kakav sukob, rekla je danas predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

"Mi smo rekli da smo legalisti, nismo nikakvi pobunjenici, nismo nikakvi revolucionari. Želimo da budemo dosljedni u poštovanju Ustava, da se Republici Srpskoj vrate one nadležnosti koje joj pripadaju po Ustavu", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da je na osnovu analiza utvrđeno da je čitav niz godina Republika Srpska gubila snagu i potencijal jer su joj nasilno oduzimane određene nadležnosti.

"Vjerujem da bi BiH bila daleko bolje i uspješnije društvo i da bi danas sigurno bila razvijenija i sa puno boljim unutrašnjim razumijevanjem da smo mogli da živimo taj Dejtonski život i da je Dejtonski sporazum ispoštovan u potpunosti. Da smo sjeli i sami se dogovarali na koji način modifikovati određene stvari", rekla je predsjednik Republike Srpske.

Cvijanovićeva kaže da se sve desilo u kontra procesu, te da je došlo do nasilnog mijenjanja Dejtonskog sporazuma, oduzimanja nadležnosti od Republike Srpske i nametanja volje jednih nad drugima.

"Prema tome ovde nije nikakva priča o sukobu, nikakva priča o bilo kakvom ratu, bilo kakvim provokacijama. Mi smo ljudi koje svoje probleme i planove rješavamo isključivo u Parlamentu kroz demokratske procedure i demokratskim sredstvima. Mi nismo oni koji prijete haubicama i govore o razmještanju nekih snaga, to rade neki drugi i na njih treba biti usmjerena pažnja",naglasila je Cvijanovićeva.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana